latinica  ћирилица
15/01/2017 |  12:43 ⇒ 16:03 | Аутор: РТРС

Засједао Савјет за националну безбједност; Николић: Трзаји одлазеће америчке администрације

У Генералштабу Војске Србије у Београду одржана је сједница Савјета за националну безбједност, којом је предсједавао предсједник Србије Томислав Николић.
Сједница Савјета за националну безбједност - Фото: ТАНЈУГ
Сједница Савјета за националну безбједностФото: ТАНЈУГ

Сједници су присуствовали премијер Србије Александар Вучић, министар полиције Небојша Стефановић, министар одбране Зоран Ђорђевић, министар правде Нела Кубуровић.

Били су присутни и директор полиције Владимир Ребић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић.

Вучић је синоћ одржао сједницу Бироа за координацију служби безбједности.

Вучић је јуче на конференцији за новинаре упозорио да је Приштина потезима које је предузела поводом поновног отварања железничке линије Београд-Косовска Митровица, показала да жели да изазове шире сукобе на западном Балкану.

Вучић је упозорио и замолио Албанце на Косову и Метохији да ни не помишљају да оружјем нападају Србе јер, како је истакао, Србија то неће дозволити.

Николић: Приштина погазила неколико споразума из Брисела

Чини ми се да су догађаји везани за воз трзаји одлазеће америчке администрације, рекао је предсједник Србије Томислав Николић послије сједнице Савјета за националну безбједност Србије. Предмет дијалога у Бриселу треба сада да буде само воз, односно слобода кретања, рекао је Николић.

Споразуми из Брисела служе да се Србија подсјети на шта се све обавезала, а да их Албанци једноставно погазе, рекао је Томислав Николић новинарима.

Предмет дијалога у Бриселу треба сада да буде само воз, односно слобода кретања, иначе не видим о чему треба да преговарамо с привременим институцијама ПриŠштине и Европском унијом, рекао је Николић. 

ЕУ мора да одговори да ли је тачна Мустафина изјава да су имали њену сагласност, рекао је предсједник Србије. 

Појављивање јединица РОСУ знак да су АЛбанци жељели рат, рекао је Николић. 

"Поступаћемо по Уставу Ссрбије, сваки нови покушŠај завршŠиће се лошŠе, о томе нека размишŠљају и Албанци и њихови спонзори", рекао је Николић.

Извор: РТС, СРНА