latinica  ћирилица
15/01/2017 |  16:36 | Аутор: РТРС

Кошаркаши Цедевите побиједили Мега Лекс

Кошаркаши Цедевите побиједили су Мега Лекс са 89:85 (18:24, 26:12, 19:28, 26:21), после драматичне завршнице у мечу 18. кола АБА лиге у Загребу.
Лого АБА лиге (илустрација) -
Лого АБА лиге (илустрација)

Тим Вељка Мршића је до треће узастопне побједе стигао поенима Тонија Катића у последњим тренуцима меча, након серије пораза гостију из Сремске Митровице.

Цедевита је серијом 7:0 повела 78:70, на шест минута прије краја, али се Мега враћа у егал тројкама Спасојевића и Загорца. Ипак, није имала снаге за потпуни преокрет.

Цедевити је 13. тријмфом у сезони направила нови корак ка пласману у плеј-оф, јер има исти број побједа као Будућност, а два тријумфа више од Цибоне. Мега је на деоби посљедње три позиције са свега пет тријумфа.

Загрепчане је до тријумфа предводио Лука Бабић са 27 поена, девет асистенција и шест скокова, док је Рајан Боутрајт додао 14, а Миро Билан постигао 12 поена уз девет ухваћених лопти.

У екипи Меге најефикаснији био је Радосав Спасојевић са 18 поена, Јован Новак је убацио 16 уз седам асистенција, а један мање додао је Раде Загорац који је имао и седам скокова уз четири проигравања.

Цедевита у сљедећем колу гостује Крки у Новом Месту, док Мега дочекује ривала у борби за опстанак Задар.