latinica  ћирилица
15/01/2017 |  17:07 ⇒ 21:56 | Аутор: РТРС

Кустурица под заштитом руских служби безбједности

Прослављеног српског редитеља Емира Кустурицу већ извјесно вијеме прате и о његовој безбједности брину руске службе безбједности, Спољна обавештајна служба Русије, али и припадници Федералне службе безбједности, преноси портал "Правда" позивајући се на руске изворе.
Емир Кустурица - Фото: РТРС
Емир КустурицаФото: РТРС

"Мјесто гдје проводи највише времена - Мећавник, односно Дрвенград на Мокрој Гори, али добрим дијелом и Андрићград у Републици Српској покривени су и сателитским надзором увијек кад се Кустурица налази на тим локацијама, али и на путу ка њима", наводи "Правда".

Исти извор додаје да је руска безбједносна брига за Кустурицу појачана након што је добио Орден пријатељства од предсједника Русије Владимира Путина.

Аналитичар Мирослав Лазански рекао је за овај портал да је довођење Кустурице у везу са атентатом који се догодио јуче у Сопоту, иако то није умало везе са њим, означавање њега као мете.

"Кустурица је неко ко заступа Србе и наше интересе и због тога је мета број један за џихадисте и све који су против Срба. Повезивање њега са атентатом у Сопоту и тврдње да је његов живот био угрожен је означавања њега као мете", упозорава Лазански.

Он је потврдио да је Кустурица под заштитом руских служби.

"Руске службе штите Кустурицу и прате његово кретање. Ко би хтео да угрози Кустурицу ушао би у сукоб са руским специјалним службама, а знамо колико су оне ефикасне. Сви се сећамо оног који је попио полонијум у Лондону", каже Лазански.