latinica  ћирилица
15/01/2017 |  21:13 ⇒ 16/01/2017 | 08:10 | Аутор: РТРС

Почиње Аустралијан опен, троје српских тенисера на отварању

Све је спремно за почетак првог гренд слем турнира у сезони, Аустралијан опена.
Аустралијан опен (Фото: australianopenresults.com) -
Аустралијан опен (Фото: australianopenresults.com)

Првог дана турнира, на терен ће троје српских тенисера – Јелена Јанковић, Виктор Троицки и Душан Лајовић. Новак Ђоковић одбрану титуле почиње другог дана такмичења.

У ноћи између недjеље и понедjељка стартује први гренд слем у сезони, Отворено првенство Аустралије. Новак Ђоковић брани титулу у мушкој конкуренцији, док ће највећег конкурента имати у тренутно најбољем тенисеру свијета Ендију Марију.

Првог дана на Аустралијан опену од српских такмичара наступиће Јелена Јанковић, Виктор Троицки и Душан Лајовић. Јелена и Виктор играју прве мечеве, један час послије поноћи, док Душан игра на истом терену као и Троицки, али трећи меч.

Јанковићева се са њемачком тенисерком Лауром Зигмунд састаје у понедјељак од један сат послије поноћи на терену број осам, док у исто вријеме играју Виктор Троицки и Дамир Џумхур из Босне и Херцеговине на терену 22.

Дуел између Душана Лајовића и Француза Стефана Робера игра се, такође на терену 22, али када се заврше мечеви Троицки - Џумхур и Ванија Кинг - Наталија Викљанцева.

Бранилац титуле у Мелбурну Новак Ђоковић поход на рекорди седми трофеј на "Ози опену" започиње другог дана против Шпанца Фернанда Вердаска.