latinica  ћирилица
16/01/2017 |  07:54 ⇒ 13:46 | Аутор: РТРС

Срушио се турски авион, погинуло 37 особа, уништене 32 зграде (ВИДЕО)

Најмање 37 особа су погинуле када се теретни авион срушио у насељеном подручју у непосредној близини главног аеродрома у Киргистану, саопштиле су власте те земље.
Киргистан - срушио се авион (Фото: Twitter) -
Киргистан - срушио се авион (Фото: Twitter)

Према наводима, авион типа Боинг 747 пао је недалеко од аеродрома Манас, јужно од киргистанске престонице Бишкек, усмртивши најмање 15 особа у насељеном подручју у близини аеродрома, као и 17 особа у авиону.

Авион је пао око 7.30 часова по локалном времену у селу Даша-Су. Видљивост је била лоша због ледене магле, али тачан узрок несреће још није званично саопштен. Вјерује се да је авион био стар око 14 година.

Уништене су 32 зграде. Како наводе тамошње агенције, авион је приликом слијетања промашио писту, закачио ограду репом и затим пао на насељено мјесто у близини аеродрома.

Додаје се да насеље Авијатор, које се налази у близини аеродрома има више од 40 кућа. Иако је саопштено да авион припада компанији Туркиш ерлајнс, амбасада Турске у Русији демантује ту информацију и наводи да је власник "боинга" приватна компанија АЦТ.

Киргистанска влада је саопштила да је ова компанија обављала посао за Туркиш ерлајнс, али се овај познати авиопревозник дистанцирао од инцидента.

Локалне службе за ванредне ситуације налазе се на мјесту несреће, преноси АП.

Извор: Спутњик