latinica  ћирилица
16/01/2017 |  09:34 | Аутор: РТРС

Бјелица 10 поена, Марјановић без минута

Немања Бјелица истакао се у поразу Минесота Тимбервулвса, док Бобана Марјановића није било на паркету у побједи Детроит Пистонса.
НБА - Бјелица Немања - Фото: Getty Images
НБА - Бјелица НемањаФото: Getty Images

Бјелица је, у поразу Минесоте од Далас Меверикса 98:87, забиљежио десет поена (4/4 за два, 0/3 за три), четири скокова, асистенцију и блокаду, за 22 минута на терену.

Најефикаснији у редовима гостујућег састава био је Горги Ђенг са 21 поеном и осам ухваћених лопти, Андре Вигинс имао је исти број скокова и два поена мање, док је једини преостали двоцифрени појединац био Карл-Ентони Таунс са 18 поена и девет скокова.

Домаћине је до тријумфа предводио Весли Метјуз са 19 поена и седам скокова, а најбоље су га пратили Дирк Новицки са 17 поена и шест ухваћених лопти, односно резервиста Џеј-Џеј Бареа са 15.

С друге стране, Стен ван Ганди поново је одлучио да Боби не добије шансу, али су Пистонси и без њега успјели да славе против Лејкерса у Лос Анђелесу – 102:97.

Госте из 'Мотор Ситија' предводио је двојац Тобајас Херис-Маркус Морис са по 23 поена, и 16 скокова комбиновано, а одличан је био и Андре Драмонд са 15 поена и чак 17 ухваћених лопти. Истакао се и Реџи Џексон са 16 поена и пет асистенција, док је Стенли Џонсон додао девет с клупе.

Код 'Језерџија' је поново најбољи био Лу Вилијамс са 26 поена и четири асистенције, али је само још Деанђело Расел био на висини задатка са 20 поена и седам ухваћених лопти. Једино је још Џордан Кларксон имао двоцифрен учинак са 16 поена.

Извор: Б92