latinica  ћирилица
16/01/2017 |  10:21 ⇒ 16:55 | Аутор: РТРС

Зима не посустаје-мањи "минуси", али више снијега

У Републици Српској, у првом дјелу седмице преовладаваће сњежне падавине уз хладније вријеме и пад јутарње температуре, док ће други дио седмице карактерисати суво и облачно вријеме са максималним температурама око нуле, изјавила је Срни метеоролог у Хидрометереолошком заводу Српске Милица Ђорђевић.
Снијег, сусњежица (фото: Анадолија) -
Снијег, сусњежица (фото: Анадолија)

Слаб снијег је почео падати на крајњем западу Српске и током дана се може очекивати његово ширење према осталим предјелима у поподневним и вечерњим часовима.

На крајњем југу биће кише, сусњежице и слабог снијега.

Дневна температура биће у паду и износиће од минус пет до плус један, на југу до плус пет степени Целзијусових.

Снијег ће наставити да пада и сутра, а од средине дана могу се очекивати јаче падавине на сјеверу и сјеверозападу Српске, гдје може пасти нових 10 центиметара снијега, понегдје и до 15.

У осталим крајевима, посебно у источним предјелима, падавине ће бити нешто слабије, а у Херцеговини се очекује на кратко и престанак падавина.

Слично вријеме преовладаваће и у сриједу, с тим да ће сњежне падавине полако слабити, тако да ће у другом дијелу дана бити више сувог времена, док ће снијег само још понегдје провејавати.

Други дио седмице биће у знаку сувог и прохладног времена, очекује се облачно вријеме, понегдје и магловито.

Температура ће имати максималне вриједности око нуле, док ће јутарње температуре опадати.

"Иако ће бити хладно неће бити ни приближно хладно као у скорашњем периоду када смо имали продор веома хладног ваздуха из Сибира", нагласила је Ђорђевићева.

Према најновијим информацијама, снијег који пада у Крајини, романијској регији, доњем Подрињу и источној Херцеговини, се, за сада, не задржава на коловозима.

Ипак, возачима из АМС Српске скрећу пажњу на све дионице у вишим, планинским предјелима и преко превоја, гдје на коловозима има поледице, мјестимично и углађеног снијега.

Због ниских температура наилазак на поледицу могућ је и у нижим предјелима, посебно преко мостова, надвожњака и на прилазу тунелима.

На подручју доњег Подриња и источне Херцеговине, на висоравнима и у вишим предјелима вјетар повремено

Извор: Агенције