latinica  ћирилица
16/01/2017 |  11:36 | Аутор: РТРС

Пелагићево- Пројекти за подршку повратницима

Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш потписао је са начелником општине Пелагићево Симом Стакићем уговоре о реализацији инфраструктурних пројеката на простору ове општине.
Пелагићево - Фото: РТРС
ПелагићевоФото: РТРС

Чордаш је рекао да, када се говори о повратку расељених, не може да се раздвоји обезбјеђивање адекватног стамбеног простора од свих других услова који су неопходни за одрживост повратка, као што су адекватна инфраструктура, приступ друштвеним објектима, те извор прихода за повратничке породице, саопштено је из Министарства.

Он је додао да је потписаним уговорима Министарство обезбиједило 43.000 КМ за пружање подршке повратку у Пелагићево, од чега је 18.000 КМ издвојено за санацију водоводне мреже у насељу Округлићи у Горњој Трамошници, док је 25.000 КМ намијењено асфалтирању пута у мјесној заједници Блажевац.

Министар је изразио задовољство активностима које општинска управа Пелагићева предузима на пружању подршке повратку и додао да је Министарство обезбиједило средства да би подржало ове активности, те да би се унаприједили животни услови повратника.

Стакић је рекао да око једне трећине укупног броја становника Пелагићева чине повратници, те да општинска управа настоји да у повратничким мјесним заједницама створи што боље животне услове, а један од приоритета је изградња потребне инфраструктуре.

Извор: СРНА