latinica  ћирилица
16/01/2017 |  12:24 ⇒ 15:13 | Аутор: РТРС

Ранка Мишић на пријему код папе Фрање

Предсједница Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић изјавила је да је посјета папи Фрањи директно признање италијанском хуманитарном удружењу "Лучиано Лама", али и Савезу синдиката Српске за показивање солидарности и помоћ онима којима је то најпотребније.
Ранка Мишић - Фото: РТРС
Ранка МишићФото: РТРС

Мишићева ће у сриједу, 18. јануара, присуствовати пријему код папе Фрање у Ватикану. Пријем би требало да почне у 11.00 часова, а предсједник Савеза синдиката Српске ће му присуствовати у улози партнера удружења "Лучиано Лама" с којим синдикалци годинама сарађују на пројекту помоћи сиромашној дјеци без једног или оба родитеља.

"Сутра ћемо се састати са представником удружења 'Лучиано Лама' и тада ће се знати званични протокол пријема", рекла је Мишићева Срни поводом завршетка 48. боравка дјеце без родитеља и дјеце из сиромашних радничких породица Српске на Сицилији.

Око 12.000 ове дјеце је у протеклих 19 година боравило код италијанских породица на острву Сицилија у организацији удружења "Лучиано Лама" и уз помоћ Савеза синдиката и Синдиката образовања, науке и културе.

Удружење "Лучиано Лама" носи име познатог италијанског синдикалисте, политичара и партизана, а у Српској је запамћено и по помоћи које су давали становништву током катастрофалних поплава 2014. године.

Пријему у Ватикану присуствоваће и предсједник Синдиката образовања, науке и културе Српске Драган Гњатић.

Савез синдиката Српске већ 20 година активно сарађује и са Домом за дјецу и младе без родитељског старања "Рада Врањешевић" у Бањалуци.

Извор: СРНА