latinica  ћирилица
16/01/2017 |  12:39 ⇒ 19:47 | Аутор: РТРС

Галијашевић тврди: Изетбеговић припрема рат на прољеће

Стручњак за безбједност Џевад Галијашевић упозорио је да бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић преко директора Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ Османа Мехмедагића Осмице припрема озбиљан сукоб и рат који ће избити на прољеће.
Џевад Галијашевић - Фото: СРНА
Џевад ГалијашевићФото: СРНА

"Ово што видимо као невиђену пропаганду у самој земљи, мржњу и стварање климе погодне за напад на Републику Српску, прате и догађаји у региону, а очито је да ту постоји договор", оцијенио је Галијашевић у изјави Срни.

Према његовим ријечима, док Хашим Тачи и Колинда Грабар Китаровић "вежу пажњу Србије за себе", изазивајући ексцесе и сукобе, Изетбеговић са друге стране посредством Мехмедагића предузима специјалне операције о којима не обавјештава хрватску, ни српску компоненту у самој обавјештајној служби.

"У вехабијским насељима врше се буквално борбене обуке и припреме за само прољеће", тврди Галијашевић.

Он је нагласио да је важно да се Изетбеговић "окрене око себе" и да погледа да ништа након 20. јануара /инаугурације новог предсједника САД Доналда Трампа/ у овом свијету неће бити исто и да се свијет већ промијенио.

"Турска и Иран ступају заједно на међународној сцени са Русијом и рјешавају своје виталне националне интересе уз помоћ Русије. Истовремено Саудијска Арабија договара аранжман око цијене нафте управо са Русијом", нагласио је Галијашевић.

Он је додао да ће Изетбеговић оставити Бошњаке на вјетрометини, да доживе судбину оних Бошњака који по другим земљама страдају невини као емиграција.

"У Турској се празне цијела вехабијска насеља, изгоне се они Босанци и Херцеговци који су били веза за слање на ратишта у Сирију. Сви се они враћају овамо, концентришу се групе исламиста купујући читава насеља, а истовремено Сарајево буквално пушта ратне трубе и позива на конфликт", каже Галијашевић.

Он је поручио да би Изетбеговић коначно требало да буде паметан и да престане да ради оно што је радио његов отац - да "ставља бошњачку главу на пањ" и изазива нови ратни сукоб.

Извор: Срна