latinica  ћирилица
16/01/2017 |  13:11 | Аутор: РТРС

Прњавор: Томаш тражи одговорност због неуредног електро и водоснабдијевања

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш затражио је данас од директора Комуналног предузећа "Водовод" и руководиоца радне јединице "Електродистрибуције" у Прњавору извјештај о томе због чега 13. јануара велики дио општине није имао струју и воду.
Дарко Томаш (Фото:prnjavor.com) -
Дарко Томаш (Фото:prnjavor.com)

"Разумљиво је да су временске прилике могле проузроковати овакву ситуацију, али ја не желим да то буде једино могуће објашњење. Увјерен сам да ни једно ни друго предузеће нису дали свој максимум и нису одрадили посао како је требало", рекао је Томаш на конференцији за новинаре.

Он је истакао да извјештаје очекује до сутра, и то до краја радног времена.

Томаш каже да од предузећа "Водовод", које је у надлежности општине, очекује одговоре на то зашто није било воде са изворишта "Повелича", који је капацитет воде потребан у базену да би потрошачи имали довољно воде усљед нестанка електричне енергије и зашто није обезбијеђена алтернатива у напајању струјом.

"Ако су већ прикључивали потрошаче у сеоском и градском подручју на систем водоснабдијевања `Повелич`, зашто нису обезбиједили алтернативно напајање струјом. Оваква ситуација је морала бити предвиђена и не прихватам никаква објашњења изузев рјешења ове ситуације", истакао је Томаш.

Начелник општине Прњавор је, као могуће рјешење насталог проблема, препоручио руководству "Водовода" да прода службено возило и купи потребни агрегат.

Томаш је од руководиоца "Електро-Прњавора" затражио прецизан одговор да ли се по нестанку струје 13. јануара одмах приступило санирању кварова, те да ли је довољно људи ангажовано на извођењу радова.

Он, између осталог, пита да ли су тражили од руководства из Бањалуке да им пруже подршку и асистенцију.

"Тражим одговорност од руководства ова два предузећа. Најмање што могу да ураде је да до сутра доставе извјештаје, како бисмо донијели одлуку о даљим корацима", нагласио је Томаш.

Он је додао да је општина Прњавор свима на располагању, али да се "Водовод" и "Електродистрибуција" у протеклим данима нису обратили на ову адресу.

"Нерад нећу толерисати. Тражићу одговорност. Ови људи вјероватно неће остати на мјестима на којима се тренутно налазе јер се поставља питање да ли би у будућности, поучени овим искуством, могли да одговоре сличном задатку на прави начин", каже Томаш.

Извор: Срна