latinica  ћирилица
16/01/2017 |  16:01 ⇒ 16:03 | Аутор: РТРС

Гвардиола: Нисам навикао да губим

Менаџер Манчестер Ситија Пеп Гвардиола признао је да се његов тим тешким поразом од Евертона (4:0) у многоме удаљио од титуле Премијер лиге и поручио да је Челси практично пред шампионским слављем.

Манчестер Сити је на Гудисону доживио најубједљивији пораз у посљедњих девет година, а шпански стручњак није могао да сакрије да му је садашња ситуација најтежа у каријери.

"Челси има велику предност, 10 бодова је много. Други нам бјежи три бода и то је достижно. Стварамо доста прилика, али имамо проблем у реализацији. Такве ствари су проблем у главама играча, морамо напорније да тренирамо и будемо ментално јачи", рекао је Гвардиола за Скај Спорт.

Гвардиола додаје да се први пут сусреће са проблемима у одбрани, након што су "грађани" примили чак 26 голова на 21. утакмици у енглеском првенству.

"Имао сам неколико сличних ситуација у прошлости, али ниједну као ову. Када у осам година освојите седам титула, навика је да се стално побјеђујете. Морам да пронађем праву солуцију да моји играчи опет крену са побједама. Срећан сам у Манчестеру, али први пут у каријери примам много голова. То ми се није дешавало, морам да пронађем разлог томе", закључио је Гвардиола.

Фудбалери Ситија тренутно су пети на табели Премијер лиге, а у наредном колу дочекују другопласирани Тотенхем на Етихаду.

Извот: РТС