latinica  ћирилица
16/01/2017 |  16:16 | Аутор: РТРС

Ел Монир друго појачање Партизана

Нови фудбалер Партизана Мохамед Ел Монир рекао је да га чека велики изазов и да екипа мора да освоји шампионску титулу ове сезоне.
Ел Монир у Партизану (Фото:StarSport) -
Ел Монир у Партизану (Фото:StarSport)

Ел Монир (24) је лијеви бек и друго је појачање Партизана у зимском прелазном року, пошто је прије њега уговор потписао нападач Леандре Тавамба.

Потписао је трогодишњи уговор и носиће дрес са бројем 13, за који је, послије питања новинара, у шали рекао да је и у Либији баксузан.

"Ово сам дуго чекао, још док сам играо за Јагодину. Имао сам двије шансе да потпишем за Партизан, али није било среће, али трећи пут смо успјели. Ово је велики изазов за мене. Хвала тренеру Марку Николићу и свима који су имали повјерење у мене. Даћу све од себе да оправдам повјерење. Моје жеље се подударају са жељама свих у клубу, а то је титула коју морамо да освојимо", рекао је Ел Монир.

Либијски фудбалер се вратио у српски фудбал послије три и по године, пошто је од 2011. до 2013. играо за Јагодину са којом је освојио Куп Србије (2013). У Партизан је прешао из бјелоруског Динама из Минска.

Ел Монир, који је на конференцији за новинаре причао на српском и енглеском језику, рекао је да добро познаје начин рада тренера Марка Николића, пошто је три пута играо против његових екипа у Србији (Рад, Војводина, Партизан).

"Упознали смо се прије двије године и дуго смо разговарали, замало да се договоримо, али не знам шта се догодило. Иако нисмо потписали уговор он ми је дао мотив да наставим добро да радим и када је дошло право вријеме трансфер се реализовао. Читао сам коментаре навијача, захвалан сам што имају позитивну рекацију", навео је Либијац.

Ел Монир је додао да Партизан има добре играче не само на позицији лијевог бека, већ у цијелој екипи и да је тренеров посао да изабере најбољег.

Навео је да му је жао што је његов бивши клуб Јагодина у другој лиги и додао да је и послије одласка пратио дешавања у српском фудбалу.

"Србија је моја друга кућа, ту сам играо скоро три године. Имам много пријатеља, добре тренутке и успомене са Јагодином. Растужио сам се када сам чуо да је у другој лиги, али то је фудбал. Било је проблема и због тога сам и отишао и прије истека уговора. Увијек сам био у контакту и срећан сам што сам се вратио", рекао је Ел Монир.

Упитан за сународика Мохамеда Забију, који је од 2012. до 2013. године био у Партизану, Ел Монир је рекао да му је "Заби као брат".

"Знам све, од првог дана када је дошао у Партизан. Имао је проблеме у Либији и када је овдје дошао осјећао је притисак. Он је добар дечко али ти проблеми су му отежали рад у Партизану. Надам се да ћу да промјеним ту слику", навео је нови играч Партизана.

Спортски директор Партизана Ивица Илиев рекао је да је задовољан доласком Ел Монира, пошто он има карактеристике играча које су потребне клубу.

"Настављамо гдје смо стали, мало је специфично пошто доводимо играче које смо раније хтјели. Он је био наша жеља и прије двије године када је Николић био тренер. Тада нисмо успјели да га доведемо, а сада су се коцкице сложиче. Близу је долазак и једног штопера. Ел Монир је добро познат нашој јавности, изузетно је технички поткован и сигуран сам да ће се уклопити у систем Партизана", рекао је Илиев.

"У претходна два прелазна рока сам навикао да дајем бомбастичније изјаве када је ријеч о квалитетима играча. У овом прелазном року сам спустио лопту, нећу да претјерујем и да им намећем додатни притисак. Убјеђен сам да ће Ел Монир донијети оно што се од њега очекује, да не мислим да је за нас, не бисмо се ни упустили у трку за његово довођење", додао је Илиев.

Извор: Б92