latinica  ћирилица
16/01/2017 |  18:55 | Аутор: РТРС

Суд за спортску за арбитражу: Партизан поднио жалбу

Суд за спортску арбитражу (ЦАС) у Лозани потврдио је да је Партизан поднио жалбу на одлуку о суспензији из европских такмичења.
ФК Партизан - Фото: ТАНЈУГ
ФК ПартизанФото: ТАНЈУГ

Такође наводе да се не зна када ће коначна одлука бити донијета, пренио је портал Мондо.

"Тачно је да је Партизан поднио жалбу на одлуку финансијског тијела УЕФА (ЦФЦБ) 13. децембра 2016. године. Арбитражни процес је у току. У овом тренутку још је рано за процјену кад ће коначна одлука бити донијета", наводи се у одговору ЦАС-а достављеном порталу Мондо.

Европска фудбалска унија (УЕФА) избацила је Партизан из европских такмичења због непоштовања "финансијског фер-плеја", односно због дуговања које није измирио.

Из клуба су, након што је саопштена та одлука, прво наводили да црно-бели нису суспендовани и да су само упозорени, да би на крају навели да се Партизан жалио.

На сајту УЕФА, одјељак ЦАС, наведени су сви случајеви који треба да буду процесуирани пред судом до 9. марта, али на том списку нема Партизана.

Предсједник Партизана Милорад Вучелић рекао је за Б92 да ће клуб да обезбједи учешће тима у Европи следеће сезоне.

Челници Партизана су након што је УЕФА саопштила да је клуб суспендован изјавили да ће уз помоћ државе исплатити око 360.000 евра дуговања до краја јануара чиме ће скинути суспензију.

Извор: Б92, Мондо