latinica  ћирилица
16/01/2017 |  19:39 ⇒ 19:45 | Аутор: РТРС

Други Светосавски бал у Бањалуци

Културно- умјетничко друштво "Свети Сава" након веома успјешне реализације првог Светосавског бала опредијелило се да и ове године организује исти, са жељом да ово постане традиционално.
Бањалука: Светосавски бал - Фото: СРНА
Бањалука: Светосавски балФото: СРНА

Поменути бал биће одржаћн 24.01.2017. године, са почетком у 19:00 сати, у концертној дворани Банског двора.

"Основна идеја организације Светосавског бала јесте да се у част нашег првог српског просветитеља Светог Саве окупимо те уз музику и игру славимо његово име и наставимо традицију одржавања светосавских балова., рекао је Дамир Јованић, секретар КУД-а.

Културно- умјетничко друштво "Свети Сава" основано је 2007. године. У свом досадашњем раду одржали су велики број концерата, а нарочито су поносни на њихов годишњи концерт који су последњих пет година посветили у хуманитарне сврхе и на тај начин дали свој друштвени допринос.

"До сада смо наступали у Аустрији, Њемачкој, Чешкој, Бугарској, Србији, а ове године добили смо позив за учешће на ЦИОФ фестивалу у Пољској", истиче Јованић. Каже да ће овај бал бити другачији у односу на балове који се организују у окружењу јер ће сви присутни гости стајати и уколико осјете жељу врло лако ће моћи заплесати кораке валцера.

На другом Светосавском балу поред солиста из ансамбла КУД-а "Свети Сава", наступиће Марија Шестић, Марко Цвијић, Саша Берендика, професори Академије умјетности Сњежана Поповић-Вулета и Жељка Јованић.

"Улазнице за бал се неће наплаћивати али због капацитета дворане морали смо ограничити број посјетилаца те смо уручили позивнице представницима државних и градских институција, институцијама које се баве културом, другим културно умјетничким друштвима, представницима студената, те осталим истакнутим појединцима", наводи Јованић.

Додаје да су имајући у виду традицију и значај одржавања ове јединствене манифестације у Граду, кандидовали овај пројекат према градским властима да се уврсти у календар културних дешавања како би раније могли почети са припремама и организацијом. "Нажалост од Града још нисмо добили никакав одговор али се искрено надамо да ће имати “слуха“ препознати квалитет понуђеног пројекта", завршава Јованић.

Извор: Независне