latinica  ћирилица
17/01/2017 |  20:18 | Аутор: РТРС

Вучић: Успоставити црвену телефонску линију Београд-Приштина

Премијер Србије Александар Вучић рекао је да нема ништа против да се успостави "црвена линија" Београд-Приштина.
Александар Вучић - Фото: РТРС
Александар ВучићФото: РТРС

"Све можемо да решавамо. Ако треба да успоставимо врућу линију Београд-Приштина, да се чујемо у сваком тренутку када постоји проблем, немам ништа против. Дајте да урадимо све што треба, само да имамо мир и стабилност. То није нешто што је заувек дато", рекао је Вучић за Телевизију "Пинк".

Вучић, који је у Давосу разговарао са америчким потпредсједником Џозефом Бајденом, истакао је да Србија жели да мир буде заувијек и да ће зато да уради све што може да то сачува.

Он сматра да ће бити снаге да се одређене ствари смире, које чак и нису биле под утицајем Србије, те да га је Бајден разумио.

Вучић је рекао да Приштина не може више да измишља приче о возовима, али да може да измисле о нечему другом.

Говорећи о сусрету са Бајденом, Вучић је рекао да су разговарали о сарадњи са будућом администрацијом САД.

"Указао ми је на одређене добре људе од којих очекује да имају значајан утицај на политику на Балкану", рекао је Вучић.

Премијер Србије каже да је захвалио Бајдену на томе што је лијепо говорио о њему и његовој храбрости да предузима непопуларне кораке и ризикује своју каријери, али да је увијек излазио као побједник.

"Ја сам њему честитао нас председничкој Медаљи за слободу, коју је добио од Обаме", рекао је Вучић.

Вучић је за РТС рекао да је Бајдену пренио да није срећан због реаговања америчке Амбасаде у Приштини на догађаје у вези са српским возом.

"Мислим да је Бајден препознао и да ће лично да реагује, да ће да обави разговоре са многим људима у реигону, као што је помогао са Хрватском око преговарачких поглавља. Људи у Србији могу да буду спокојни", рекао је Вучић.

Извор: СРНА