latinica  ћирилица
19/01/2017 |  15:29 ⇒ 17:50 | Аутор: РТРС

Требиње: Ускоро почетак изградње затвореног пливачког базена (ВИДЕО)

У Требињу би ускоро требало да почне изградња затвореног пливачког базена, спортског објекта, о коме се говори више од четередесет година.
Требиње - базен - Фото: РТРС
Требиње - базенФото: РТРС

Према пројекту, задовољаваће све европске стандарде по питању одржавања међународних пливачких такмичења, садржаја за рекреативце и туристе.

Нови спортски комплекс, сан бројних генерација, градиће се на око десет хиљада квадратних метара земљишта, поред постојећег отвореног базена. Пројекат је завршен, а улазак грађевинских машина, ако временске прилике дозволе, очекује се за десетак дана.

 В.д.директора ЈУ Базени Требиње, Зоран Чучковић кађе да је предвиђена изградња базена по свим европским стандардима са свим пратећим објектима.

"Финансијска конструкција је затворена, вриједност је 10,2 милиона марака, а прве пливаче очекујемо у октобру 2018.године, додао је Чучковић.

С обзиром на то да је ријеч о јединственом објекту у БиХ, спортистима ће пружити све услове за такмичења и припреме.

Садржајима ће употпунити и туристичку понуду града. Због непостојања услова, требињски пливачи зимске припреме одржавали су у приморју. Надају се да ће, у новим условима, поновити успјех и поново стићи до олимпијаде.

"То је огромна ствар за град, јер Требиње има традицију пливачког и ватерполо спорта, доста рекретаиваца, и мислим да је затворени базен права ствар, и туристички, а за пливачки спорт је немјерљиво значајно", каже тренер ПК Леотар Требиње, Вељко Пиљевић.

Базен ће бити изграђен на земљишту предузећа „Хидроелектране на Требишњици“, које је обезбиједило и новац за изградњу.

Припремни радови су већ почели, и купљен је дио опреме. Вода и затворени простори биће загријавани соларном енергијом, а из истог извора, требало би коначно да буде ријешено и загријавање воде у отвореном олимпијском базену.