latinica  ћирилица
20/01/2017 |  14:07 | Аутор: РТРС

Човић: Ваљда је сада Макаби запамтио ко смо

Предсједник Црвене звезде, Небојша Човић честитао је првом тиму на резултатима које је постигао у посљедње вријеме у АБА и Евролиги.
Небојша Човић - Фото: ТАНЈУГ
Небојша ЧовићФото: ТАНЈУГ

Човић је оцијенио да клуб треба "из скромности" да проба да оствари пласман у четвртфинале елитног такмичења.

"Свака част и све честитке момцима, тренеру Радоњићу и стручном штабу. Ово што ради тренутно наш први тим, уз све ове огромне напоре, бројна путовања јесте – подвиг", рекао је Човић за клупски сајт.

Српски и регионални шампион је у четвртак побиједио у гостима Макаби са 71:67 и тако остварила пету узастопну побједу у Евролиги.

Предсједник црвено-бијелих навео је да се први тим носи са "далеко скупљим тимовима", који Евролигу играју "уз велику подршку и много већи комфор".

"Узмите само најсвјежији примјер Макабија. Драго ми је да су момци који су прави спортски понос Србије побиједили чувени 'понос Израела'. Вјерујем да су коначно запамтили ко смо", рекао је Човић алудирајући на чињеницу да су навијачи Макабија прије више од три године развили транспарент на коме су уз псовку питали "ко сте ви?".

Звезда сада има десет побједа, односно двије више од тимова који су ван мјеста које воде у четвртфинале.

"Идемо корак по корак, видим да је завладала својеврсна еуфорија. Побиједити у само неколико недјеља све бивше прваке Европе је невероватан низ, али ми морамо да останемо скромни, и да из те скромности заиста покушамо да направимо незапамћен подвиг и пласирамо се у елиминациону рунду.

Ипак, дуг пут нас чека", рекао је први човјек црвено-бијелих. Звезда је у току пријеподнева допутовала у Београд и одмах је кренула аутобусом на пут ка Лакташима, гдје ће у суботу играти против Игокее у Јадранској лиги.

Извор: Агенције