latinica  ћирилица
20/01/2017 |  14:57 | Аутор: РТРС

Босић: Уставни суд БиХ наставља да примјењује двоструке стандарде

-Замјеник предсједавајућег Представничког дома парламента БиХ Младен Босић сматра да Уставни суд БиХ наставља да примјењује двоструке стандарде, након што се прогласио ненадлежним за разматрање његовог Захтјева за оцјену уставности Одлуке о усвајању Јединственог програма обраде података пописа становништва, домаћинстава и станова у БиХ 2013. године.
Младен Босић - Фото: РТРС
Младен БосићФото: РТРС

"Уставни суд БиХ прогласио се ненадлежним да разматра Одлуку о усвајању Јединственог програма обраде пописа, иако је прије тога био надлежан за многе одлуке политичког карактера као што је укидање Дана Републике Српске или забрана референдума тим поводом у Републици Српској", констатује Босић.

Он каже да на овај начин Уставни суд БиХ својим дјеловањем, умјесто да буде гарант стабилности и законитости, наставља да доводи до подјела и продубљивања политичке нестабилности у БиХ.

Према његовом ријечима, оваквим радом доводи се у питање кредибилитет Уставног суда БиХ, посебно имајући у виду очигледне дупле стандарде при одлучивању.

"Не може се Уставни суд БиХ једном прогласити ненадлежним, а дуги пут надлежним за акте који нису закони", категоричан је Босић.

Извор: СРНА