latinica  ћирилица
20/01/2017 |  21:05 | Аутор: РТРС

Беч: Албански исламиста планирао терористички напад

Аустријска полиција ухапсила је данас радикалног исламисту Албанца који је планирао да током јануара изведе терористички напад у Бечу.

Албанац је, како преноси бечки дневник "Кронен цајтунг" на свом порталу, допутовао у Аустрију и праћен је у стопу.

Специјалне јединице полиције "Кобре" ухапсиле су осумњиченог у 10. бечком округу на основу упозорења "једне пријатељске обавештајне службе".

Према писању бечког листа, полиција је добијала све више сазнања о томе да је једна група радикалних исламиста албанског поријекла планирала терористички напад у Бечу између 15. и 30. јануара.

Ухапшени је, наводно, већ у Њемачкој направио експлозивну направу којом је желио да изазове крвопролиће у Бечу.

Портпарол полиције Томас Кајблингер саопштио је да је осумњичени ухапшен нешто послије 18.00 часова. "Протеклих дана смо имали све више информација о планираном нападу у главном граду", објаснио је Кајблингер.

Стране службе информисале су аустријске колеге о могућем терористичком нападу, због чега је осумњичени надзиран и потом ухапшен у једном бечком стану.

Полиција је издала упозорење становништву да буде обазриво, превасходно на мјестима гдје је велики број људи и да, уколико примијете напуштени предмет, одмах обавијесте о томе полицију.

Извор: СРНА