latinica  ћирилица
21/01/2017 |  11:16 | Аутор: РТРС

Поповић: Русија подржава Србију на путу да постане лидер на Балкану

Русија у потпуности подржава Србију на путу да постане лидер на Балкану, изјавио је предсједник Српске народне партије Ненад Поповић.

Поповић се у Москви састао са више руских званичника уочи Конгреса сверуске политичке партије Јединствена Русија и том приликом разговарао о новој улози Србије на Балкану, саопштено је из СНП-а.

Он је поручио да су Балкан и Србија важни за Русију и да је увјерен да ће, послије инаугурације америчког предсједника Доналда Трампа, српски интереси у региону бити у већој мјери уважени од међународне заједнице, захваљујући бољем разумијевању између Русије и САД.



"То су лоше вести за наше непријатеље, пре свега Шиптаре и Хрвате, али и за оне који седе у Београду и раде против интереса Србије", додао је Поповић. 



Он је навео да Србију очекује напоран рад, спровођење корјенитих промјена у друштву и "уклањање свих препрека које су спречавале Србију да заузме своју природну улогу лидера на Балкану". 



Према његовим ријечима, Србија треба да постане економска, војна и политичка регионална сила, што је позиција која јој и припада.

Поповић је рекао да је у разговору са партнерима из Русије посебно наглашено да су званичној Москви потребни економски снажни Србија и Балкан и да је она спремна да помогне да до тога дође.

"Наравно, пуно тога зависиће и од нас самих. Ми морамо да почнемо да верујемо у себе. Да прво почистимо испред свог прага, да вредно радимо на остварењу наших циљева и што је најважније, да на том путу прихватимо пружену руку братске Русије", закључио је Поповић

Извор: Срна