latinica  ћирилица
21/01/2017 |  12:15 ⇒ 13:27 | Аутор: РТРС

Поскупљује ли вода у Требињу? (ВИДЕО)

Да ли ће Требињци у наредном периоду скупље плаћати воду одлучиће одборници градске Скупштине . Ово предузеће, тврди нови директор Спасо Радовић, имаће негативан финансијски извјештај за прошлу годину. То је један од разлога због кога ће Градској управи упутити захтјев за повећање цијене воде. Нови директор најављује и смањење плата запосленим у управи предузећа.
Требиње - водомјер - Фото: РТРС
Требиње - водомјерФото: РТРС

Корекције цијене воде које ће тражити надлежни у требињском водоводу, кажу, биће око 8 одсто. Повећање цијене воде, тврде, тражено је од 2011. године и никада није одобрено. 


"Водовод годинама послује у минусу кроз финансијски извјештај, то је једна од ствари гдје смо се опредјелили да тражимо и ове године повећање цијене воде , поред повећања цијене струје, поред великих гудитака на мрежи које је 73 посто, поред неких трошкова које ћемо сигурно смањити да би позитивно пословали", каже Спасо Радовић, директор ЈП“Водовод“ Требиње.

"Да ли ће бити повећања цијена воде зависиће од губитака.Сигурно је да је вишак радника допринио да минус буде минимално 150 000", рекао је градоначелник Требиња, Лука Петровић.

Грађани су углавном против поскупљења.

Директор требињског Водовода потврђује да је у 2016. години, у вријеме његовог претходника , примљен одређени број нових радника.

" Покушаћемо да проширимо опсег рада , да формирамо нове екипе које ће се бавити само узроковањем и отклањањем кварова на мрежи да би смањили губитке на мрежи да не би дошло до отпуштања радника али ће сигурно доћи до смањења плата", рекао је Спасо Радовић.

Радовић поручује да ће плате бити смањене одређеном броју запослених у управи предузећа. Најављује смањење и своје плате. Смањења ће бити поштеђени једино радници на терену. Радовић је посебно нагласио изузетан ангажман тих радника у протеклих десетак дана када је због екстремно ниских температура дошло до великих кварова на водоводној мрежи.