latinica  ћирилица
21/01/2017 |  14:15 | Аутор: РТРС

Да ли ће се Трамп и Путин руковати у Београду?

Џорџ Буш Млађи, бивши предсједник Америке, и Владимир Путин, предсједник Руске Федерације, први пут су се видјели у Словенији.

Доналд Трамп, нови предсједник Америке, и Владимир Путин, предсједник Руске Федерације, могли би први пут да се сретну у - Београду.

То је као могућност наговјештено са више страна, а да је идеја добра су потврдили Живадин Јовановић, бивши шеф југословенске дипломатије, и предсједник организације “Ист вест бриџ“ Јован Ковачић.

Рачунајући да постоји расположење и у Вашингтону, мислим да та идеја да не би била спорна за предсједника Путина. С друге стране, не видим ни зашто не би и Доналд Трамп, који је рекао да Америка више неће мијењати режиме и спроводити обојене револуције, као мјесто свог првог сусрета са Путином узео једну земљу која је била прва жртва такозваних смјена режима или обојених револуција - пита Јовановић.

Ковачић томе додаје да би такав сценарио био идеалан.

- То и јесте улога Србије коју ми заговарамо одавно да буде тај мост између Истока и Запада. Србија има не само искуство у борби против тероризма, него има и шта да понуди Западу, а то је да буде стожер мира у региону - објашњава он.

Ковачић додаје да ако би се Србија тако позиционирала као партнер од повјерења српски рејтинг би отишао горе.

Зато има пуно логике и политичког резона да Србија буде домаћин једног таквог сусрета, јер у Европи нема бољег мјеста за то - закључује Ковачић.

Извор: Спутњик