latinica  ћирилица
21/01/2017 |  14:52 | Аутор: РТРС

Јуче је почела нова Америка, данас почиње нова Европа

Европски десничари поручили из Њемачке: Јуче је почела нова Америка, данас почиње нова Европа!

Лидерка француског крајње Националног фронта Марин Ле Пен изјавила је данас да ће 2017. бити година буђења људи континенталне Европе.

Она је то изјавила на конрта-самиту европских лидера националистичких партија у Кобленцу у Њемачкој, гдје се лидери тих политичких партија надају да ће на предстојећим европским изборима побиједити као и амерички предсједник Доналд Трамп, преноси АП.

"Свједоци смо краја једног свијета и рађања другог. Свједоци смо повратка држава нација. Прошле године је дошло до буђења англосаксонских земаља. Сигурна сам да ће 2017. бити година буђења људи континенталне Европе", рекла је она.

Ле Пен је оцијенила да је ЕУ снага стерилизације и критиковала њемачку канцеларку Ангелу Меркел што је допустила прилив миграната.

"Сви виде да је та миграциона политика катастрофа", додала је она. Лидер холандске Слободарске партије Герт Вилдерс је рекао да је јуче почела нова Америка. "Данас почиње нова Европа", рекао је Вилдерс.

Према његовим ријечима, људи на Западу се буде и ова година ће бити година људи, година ослобођења и патриотског прољећа.

Због данашњег контра-самита организовани су и протести, на којима се могу чути слогани "без граница, без нација, зауставите депортацију".

Њемачки медији преносе и да је супруг лидерке Алтернативе за Њемачку Фраук Петри, Маркус Прецл одбио да одобри акредитације за њемачке медије попут АРД.


Извор: Блиц