latinica  ћирилица
24/01/2017 |  16:35 ⇒ 16:36 | Аутор: РТРС

Прополис уклања бубуљице и екцеме

Због свог састава прополис има антиупално и антимикробно дејство, стимулише регенерацију ткива и повећава одбрамбену моћ организма.
Прополис - Фото: Screenshot
ПрополисФото: Screenshot

Од свих пчелињих производа прополис би требало да има посебно мјесто у кућној апотеци јер помаже у лијечењу екцема, бубуљица, лишајева, посекотина. Довољно је да се у танком слоју два пута дневно наноси на обољело мјесто и резултат неће изостати, тврде познаваоци.

Прополис у себи највише има воска, смоле и балзама, а нешто мање полена, танина и етеричних уља. Због оваквог састава и има антиупално и антимикробно дејство, стимулише регенерацију ткива и повећава одбрамбену моћ организма.

У области стоматологије препоручује се за одржавање оралне хигијене, јер представља одличну баријеру за појаву каријеса. У козметици се додаје различитим кремама, које могу да се нађу у биљним апотекама. Прополис могу да користе сви, осим особа алергичних на пчелиње производе.

Прополис у облику таблета и тинктуре (алкохолни раствор) може да се нађе у свим апотекама, као и продавницама здраве хране.

Извор: Новости