latinica  ћирилица
25/01/2017 |  16:03 ⇒ 20:37 | Аутор: РТРС

"Бошњачка страна покреће ревизију тужбе против Србије"

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић обратио се на конференцији за новинаре састанка лидера владајуће коалиције на бх. нивоу.
Младен Иванић (Фото: N1) -
Младен Иванић (Фото: N1)

"Мени је драго да смо имали састанак, али не бих рекао да је направљен спектакуларан помак. Мислим да многи учесници нису свјесни дубине проблема у којима се налази БиХ. Ушло се у шеме подјела, теме у којима постоје разлике, а позитиван амбијент који је постојао је нарушен. Стално имате теме којим се људи дијеле. Можете пред тим затварати очи и претварати се да се нешто догађа. Мислим да је стање врло озбиљно и ако је ишта позитивно, јесте спремност да се о тим стварима разговара", рекао је Иванић.

Додао је да су данас отворене одређене теме, али да никакав договор није постигнут.

"Данас смо отворили одређене приче, али нисмо постигли никакав конкретан договор. Оно што јесте нека врста заједничке поруке јесте да смо наставили да радимо на пољу економије и да доминирају теме од којих грађани могу имати користи. Постоји пуно тема и изазова".

Иванић сматра да се "бошњачка страна игра агента и покреће ревизију тужбе против Србије".

"Бошњачка страна ће искористити улогу агента и покренути ревизију тужбе против Србије. Мислим да ће нас то вратити много уназад и сви ћемо бити тестирани начином на који доносимо одлуке. Ако има нешто позитивно, то је чињеница да смо почели озбиљније разговарати".

Напоменуо је да је он против страних судија у Уставном суду БиХ, а у вези с тужбом против Србије сматра да се "ништа неће  постићи".

"Ја сам против страних судија, али постоје странке који не желе да отварају ту тему. Овдје се подилази амбијенту који се креирао посебно у Сарајеву и да ће људи на томе лијепо зарадити, а неће ништа постићи".

Извор: Н1