latinica  ћирилица
02/02/2017 |  09:18 ⇒ 09:31 | Аутор: РТРС

Коју музику пси воле највише да слушају?

Истраживачи у Глазгову бавили су се тиме како пси реагују на музику и шта највише воле да слушају, а испитивање је показало да су реге и софт рок жанрови који су псима најомиљенији.
Пас слуша музику (фото:dogshowpictures.net) -
Пас слуша музику (фото:dogshowpictures.net)

Испитивање је показало да су пси показали највећи ниво позитивних промјена у понашању док су слушали ова два жанра у односу на све остале. До овог закључка су дошли тако су им мјерили пулс током сваког слушања, а ниво стреса је био смањен када су ишле софт рок и реге пјесме.

Једно добротворно удружење за заштиту паса ријешило је да у своје просторије постави озвучење са којег ће пси моћи да слушају Боба Марлија и Џон Бон Џовија, што је музика која их највише опушта.

Међутим, професор Нил Еванс који је предводио истраживање, наглашава да не мора да значи да то представља укус пса за музику.

- Свеукупно, реакције на различите музичке жанрове биле су помијешане и вјероватно пси као и људи имају негдје свој укус - наводи Еванс.

Студија је такође открила да пси веома цијене музику, без обзира на жанр, проводећи "значајно више времена лежећи и уживајући него у акцији", док слушају музику.

Извор: Агенције