latinica  ћирилица
03/02/2017 |  11:44 ⇒ 19:32 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Влада Српске за сарадњу са новом америчком администрацијом (ФОТО)

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановићу склопу званичне посјете Сједињеним Америчким Државама учествовала је на свечаном радном ручку "Balkan Leadership Luncheon", који окупља истакнуте представнике политичког и јавног живота земаља Југоисточне Европе.
Жељка Цвијановић у Вашингтону - Фото: РТРС
Жељка Цвијановић у ВашингтонуФото: РТРС

Овом приликом присутнима су се обратили домаћин "Balkan Leadership Luncheon" амерички конгресмен Роберт Адерхолт, као и предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић.

Цвијановићева је овом приликом упознала присутне са политичком и економском ситуацијом у Републици Српској и БиХ.

Нагласила је да реформе које Влада Републике Српске проводи показују озбиљан приступ и потпуну опредјељеност подстицању одрживог, ефикасног и континуираног привредног раста, стварања повољног економског окружења, те отварање нових радних мјеста.

Такође, указала је на потребу чвршће економске повезаности земаља региона у циљу повећања конкурентности и подстицања привредних активности.

Влада Српске за сарадњу са новом америчком администрацијом

Истакла је да Влада Српске предано ради на процесу придруживања Европској унији, нагласивши да је Српска увијек отворена за конструктивне разговоре и процесе на европском путу, уз пуно уважавање уставних надлежности свих нивоа власти у БиХ и поштовање Дејтонског споразума.

Током обраћања, премијерка Српске је указала и на различите безбједносне изазове са којима се сурећу земље региона, али и свијета, истакавши да тероризам представља глобалну пријетњу.

Нагласила је да је Влада Српске чврсто опредјељена да, у партнерству са свим прогресивним снагама, дјелује на сузбијању ове безбједносне пријетње.

Цвијановићева је овом приликом поново истакла и пуну опредјељеност Владе Српске за сарадњу са новом америчком администрацијом.