latinica  ћирилица
04/02/2017 |  14:21 | Аутор: РТРС

Познати тренер открива најбољи начин за сагоријевање масноћа

Тражите ли најбољи начин да сагорите масноће у свом организму, умјесто скупих часова и напорних тренинга прво покушајте нешто веома једноставно - више ходајте.
Ходање - Фото: Getty Images
ХодањеФото: Getty Images

Нутрициониста и тренер славних Харли Пастернак, на чијој листи клијената су Ким Кардашијан, Аријана Гранде и Лејди Гага, каже да интензивне кардио вјежбе нису најбољи начин да достигнете тању фигуру.

Уствари, код неких људи кардио тренинзи доказано имају контраефекте.

Пастернак тврди да што интензивније кардио вјежбе радите, сагоријећете више калорија у минути, међутим већи проценат тих калорија стиже из "немасних извора". За разлику од тога, ходањем ћете потрошити више масноће.

Још једна важна појава говори против интензивних кардио вјежби, а то је глад.

Пастернак тврди да постоји директна веза између интензитета кардио вјежби и апетита. Што јаче тренирате на овај начин, бићете гладнији послије тренинга. То вас може довести у ситуацију да једете више него што бисте иначе.

"Од људи након таквих тренинга чујем како су прождрљиви па поједу колач без глутена и свијеже цијеђени сок пун шећера", каже тренер.

Ако то није довољно да вас увјери, додаје како код екстремнијих кардио вјежби имате веће шансе да се повриједите.

Говорећи обичним људима који желе да скину који килограм он савјетује да набаве добре патике за шетњу. Ходање се такође сматра прихватљивијом методом вјежбања за људе свих нивоа физичке активности.

Према његовим подацима, Американци у просјеку пређу 4.100 корака дневно, док становници здравијих земаља у исто вријеме направе више од 10.000 корака. Стога Пастернак својим клијентима даје дневне задатке да пређу између 10.000 и 14.000 корака.

Извор: Агенције