latinica  ћирилица
07/02/2017 |  08:56 | Аутор: РТРС

Вибер представио "тајне поруке" (ВИДЕО)

Корисници Вибера напокон су добили могућност слања фотографија и видео-записа који могу да нестану одмах након прегледа.
Вибер представио "тајне поруке" - Фото: Screenshot
Вибер представио "тајне поруке"Фото: Screenshot

Snapchat jе прijе неколико година популаризовао самоуништавајуће поруке па је ова опција постала нарочито популарна међу тинејџерима који су могли да шаљу "слободније" фотографије без страха да ће их видjети друге особе осим власника телефона.

Неколико секунди након примања поруке, односно фотографије, оне би нестале с телефона тако да више нико не би могао да га види-с временом је Snapchat постао пуно више од платформе за слање самоуништавајућих порука, док су ову опцију представиле и друге компаније и сервиси, а од прије два дана могућност слања фотографија и видео-записа који нестају неколико секунди након њиховог отварања доступна је и на Виберу.

Након снимања фотографија или видео-записа (унутар Виберове апликације) у горњем десном или доњем лијевом углу појавиће се икона прецртаног сата путем које корисници могу да одаберу вријеме након којег ће се слика или видео избрисати с телефона примаоца након што их они отворе-након 1, 3 или 7 секунди.

Иако Вибер касни с представљањем ове опије, сигурно је да ће брзо постати популарна међу милионима корисника овог сервиса за комуникацију.

Самоуништиве поруке, односно "тајне поруке" како су у овој компанији назвали нову опцију није једини новитет који је корисницима постао доступан с посљедњом надоградњом апликације те се сада путем Вибера слике и видео-записи могу послати у пуној величини, без смањења квалитете-потребно је кликнути на три тачке које се налазе испод траке за уписивање текста и, када се отворе додатне опције, кликнути на "Пошаљи мултимедију као датотеку".

Како се датотека шаље у пуној величини, у случају слања дужих видео-записа (или више њих), ако користите мобилни интернет припазите на потрошњу интернет промета, а ако примате овакве датотеке имајте на уму да оне заузимају пуно више меморије у односу на класичне видео-записе и фотографије које се шаљу путем ове комуникацијске платформе.

Извор: Б92