latinica  ћирилица
14/02/2017 |  08:22 | Аутор: РТРС

Путиновa клиникa кошта 48 милиона долара, има базене и ВИП сале

Московске власти дале су зелено свјетло за изградњу ексклузивне здравствене клинике намијењене лијечењу руског предсједника Владимира Путина и високих званичника.
Владимир Путин     (Фото:Sputnik) -
Владимир Путин (Фото:Sputnik)

Ројтерс је објавио прошлог мјесеца, на основу документа о том пројекту у који је имао увид, да је ријеч о троспратници која ће бити надограђена на већ постојећи Клинички центар у предграђу Москве.

Клиника ће, како је планирано, имати простор за 10 пацијената који остају у болници истовремено и системе комуникација који су, према руском закону, резервисани за предсједника, премијера и остале званичнике.

Комитет за архитектуру и просторно планирање града Москве саопштио је да је одобрио планове за пројекат, чиме је уклоњена и посљедња препрека за почетак изградње, наводи британска агенција.

Комитет је најприје објавио на свом сајту детаљне планове изградње, али су они послије краћег времена уклоњени, без објашњења.

Према документу, изградња ће коштати 48,11 милиона долара, а биће направљене ВИП просторије, базен, собе за састанке за пацијенте, јединице за помоћнике.

У писаном одговору Ројтерсу прије мјесец дана, Одјељење за управљање имовином Кремља потврдило је градњу новог блока, али навело и да ће у њему моћи да се лијече стотине званичника, а не само предсједник и премијер.