latinica  ћирилица
17/02/2017 |  11:28 ⇒ 11:34 | Аутор: РТРС

Избјегавајте купке и користите уља

Да бисте сачували љепоту коже током зимских дана, када је посебно осјетљива, важно је да је његујете.
Њега (Фото: Shutterstock) -
Њега (Фото: Shutterstock)

Да бисте сачували љепоту коже током зимских дана, када је посебно осјетљива, важно је да је његујете, а Ејми Веслер и Витни Боу, дерматолози из Нјујорка, савјетују како то да урадите:

* Избјегавајте сапуне и купке. Иако сте навикли да се на овај начин опуштате, суздржите се током зиме. Што је вода топлија, то је кожа сувља.

* Заборавите сунђере за купање. Они су савршено мјесто за развој бактерија, које приликом купања разносите свуда по тијелу и додатно угрожавају већ суву кожу.

* Користите уља. Сунцокретово или шафраново су најбоља рјешења за зимску негу коже, јер су врло хранљива, али се препоручује и свако друго, пошто враћају еластичност.

* У гел за туширање убаците неколико капи млијека, што ће смирити упаљену или изиритирану кожу.

* Његујте стопала. Зими су стопала месецима заробљена у чизмама, што их чини сувим и испуцалим, па би зато чешће требало да радите пилинг и мажете их масним кремама.

* Волите своје усне. Балзами су обавезни током хладних дана, али дерматолози упозоравају да када их купујете погледате да ли садрже фенол и формалдехид, пошто ови састојци могу више да штете него да помажу.