latinica  ћирилица
17/02/2017 |  13:10 ⇒ 14:27 | Аутор: РТРС

Обрадовић: Усмјерити све снаге на очување Републике Српске

Предсједник покрета "Двери" Бошко Обрадовић изјавио је данас да се све снаге српског народа морају усмјерити у одбрану и очување Републике Српске како би се зауставило њено даље уништавање преносом надлежности и утапањем у наметнуту и вјештачку БиХ.
Бошко Обрадовић - Фото: РТРС
Бошко ОбрадовићФото: РТРС

Обрадовић, који је кандидат за предсједника Србије, рекао је новинарима у Бањалуци да је Република Српска највећа српска побједа у посљедњих стотину година и изузетно велика и значајна снага српског народа.

Он каже да ће, уколико побиједи на предсједничким изборима у Србији, очување Републике Српске бити његов приоритет.

Обрадовић истиче да специјалне везе и односи Српске и Србије треба побољшавати и продубљивати, јер, како каже, нема ни једног разлога да се не уради све на обједињавању и проширивању сарадње у свим сферама живота.

Говорећи о најави предсједника СДА Бакира Изетбеговића да је могуће подношење захтјева за ревизијом пресуде по тужби БиХ против Србије, Обрадовић је рекао да би прво требало истражити учешће породице Изетбеговић у чињењу злочина против мира.

Он истиче да иза тог потеза Изетбеговића стоји неуспјех у рјешавању бројних питања у БиХ.

Коментаришући размимоилажење предсједника и премијера Србије Томислава Николића и Александра Вучића када је ријеч о предсједничкој кандидатури, Обрадовић је рекао да је било чудно то што је СНС, као велика странка, толико дуго оклијевала са избором предсједничког кандидата и да је очигледно да је ту постојало више проблема.

"Да је Николић био добар председник, зашто га СНС не би поново кандидовао? Очито је да са њим нису били задовољни или да сумњају да би могао да победи на председничким изборима, док је са друге стране кандидатура Вучића почетак њиховог пада са власти у Србији", сматра Обрадовић.

Он каже да ће, ако добије повјерење грађана на предсједничким изборима, бити предсједник свих Срба у окружењу и расејању, чиме се, како наводи, први пут дефинише та обавеза предсједника Србије.

"Тиме Србија добија пресудну улогу матичне државе свих Срба. Одавно Србија више није озбиљна матица свих Срба у региону и расејању", рекао је Обрадовић.

Извор: СРНА