latinica  ћирилица
17/02/2017 |  15:21 ⇒ 18:55 | Аутор: РТРС

ИДДЕЕА: Поступање према закључцима Савјета министара БиХ

Агенција за идентификационе документе, евиденцију и размјену података БиХ већ је почела поступати по закључцима Савјета министара БиХ на предузимању хитних мјера ради омогућавања права на слободу кретања грађана БиХ у складу са Уставом БиХ и Европском конвенцијом о људским правима и основним слободама.
ИДДЕЕА - Фото: илустрација
ИДДЕЕАФото: илустрација

"Предузимамо одређене активности у складу с одредбама Закона о јавним набавкама, али тренутно не можемо износити конкретне детаље", рекла је Срни портпарол ИДДЕЕА Амила Опардија.

Из ИДЕЕАА-е данас нису навели о каквим је конкретно мјерама ријеч, те да ли би издавање пасоша грађанима БиХ могло бити доведено у питање након 21. марта, када истиче важећи уговор са фирмом која тренутно израђује пасоше.

Савјет министара БиХ је на јучерашњој ванредној сједници задужио ИДДЕЕА-у да у складу са Законом о јавним набавкама и својим законским мандатом предузме хитне мјере ради омогућавања права на слободу кретања грађана БиХ и ради заштите општег интереса с циљем спречавања несразмјерних посљедица које би могле наступити.

Савјет министара БиХ је јуче, уз прихваћене сугестије из мишљења Министарства финансија и трезора БиХ, усвојио информацију ИДДЕЕА о начину рјешавања наслијеђених проблема у вези са штампањем пасошких књижица у БиХ.

Извор: СРНА