latinica  ћирилица
17/02/2017 |  16:15 ⇒ 17:37 | Аутор: РТРС

Стевандић: Шаровић се не мора извињавати Изетбеговићу због српског јединства

Потпредсједник НСРС Ненад Стевандић сматра да српско јединство које је јуче демонстрирано у Сарајеву представља "шамар" бошњачком члану Предсједништва БиХ Бакиру Изетбеговићу, те да не види потребу да му се Мирко Шаровић данас због тога извињава.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

Стевандић је оцијенио да је политички несувисло да "не блокираш напад ако неко хоће да те нападне", због чега нема потребе да се Шаровић данас извињава Изетбеговићу због тога што је СДС јуче учествовао у српском јединству.

Он је рекао да је ПДП данас најавио да ће тражити посебну сједницу Народне скупштине Републике Српске, ако буде потребно, у вези са најављеном одлуком о ревизији пресуде, те да је очегледно да они у Савезу за промјене међусобно не комуницирају на озбиљан начин.

- Ако је ово корак даље од онога што смо јуче урадили у Сарајеву, онда је то корак у добром правцу. Морамо да имамо цијелу стратегију за такве ствари, а не само исхитрене кораке - истакао је Стевандић.

Он је нагласио да и даље треба инсистирати на јединственом српском реаговању у вези с евентуалним захтјевом за ревизију пресуде по тужби БиХ против Србије.

Потпредсједник СДС Мирко Шаровић изјавио је данас да СДС још није заузео став које ће мјере предузети уколико дође до подношења захтјева за ревизију пресуде по тужби БиХ против Србије за геноцид пред Међународним судом правде у Хагу, додавши да блокаде нису дио политике ове странке.

Извор: СРНА