latinica  ћирилица
17/02/2017 |  16:22 ⇒ 18:09 | Аутор: РТРС

Јерковић са руководством општине Шамац о одрживом повратку Хрвата (ВИДЕО)

Потпредсједник Републике Српске Јосип Јерковић са руководством општине Шамац разговарао је о одрживом повратку Хрвата и реализацији пројеката који ће омогућити интеграцију повратника у друштвени живот заједнице.
Јерковић у Шамцу - Фото: РТРС
Јерковић у ШамцуФото: РТРС

Јерковић је истакао да подршка републичких институција неће изостати ни када су у питању пројекти у вези са инфраструктуром, запошљавањем и самозапошљавањем.

"Ми смо и ове године издвојили око 50.000 марака за пројекте кроз подршку Министарства за избјеглице и расељена лица Владе Српске. Данас смо добили гаранције да ће та подршка бити и већа с обзиром на стање буџета општине Шамац ове године и чињенице да је мање средстава обезбијеђено за повратак", истакао је Ђорђе Милићевић, начелник општине Шамац.

"Начелник је изразио жељу да и ове године уложи један дио средстава за обнову и повратак за Хртвате, а рекао је, што ја и подржавам да имају пројекте које ће аплицирати према вишим инстанцама које ја заиста подржавам и овдје је тако нешто и потребно", закључио је Јосип Јерковић, потпредсједник Републике Српске.