latinica  ћирилица
17/02/2017 |  19:43 ⇒ 20:50 | Аутор: РТРС

Настављена драма у ПДП-у (ВИДЕО)

Расипање бањалучког ПДП-а или нешто друго? Предсједник странке Бранислав Бореновић најављује реорганизацију странке. Вјерује да иза одласка Зорана Талића стоји нови политички трансфер.
ПДП -
ПДП

Талић одговара - мој одлазак није највећи проблем ПДП-а. Каже да на адресу странке свакодневно стижу захтјеви за излазак из партије, јер су многи чланови незадовољни правцем у којем иде ПДП.

Само пар дана након што је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић изјавио да Талић има апсолутну подршку врха партије и да је човјек на којег се рачуна - мишљење врха драстично је промијењено.

Реагујући на одлазак Зорана Талића и његово писмо у којем ПДП описује као странку без демократског дијалога и мјесто за индивидуално напредовање, главни секретар странке Мирослав Брчкало поручује да је добро што је Талић сам отишао иначе би добио црвени картон од ПДП-a.

Иако га је прво хвалио, данас Бореновић разочарано каже - Талић је на некоректан начин отишао, можда у неку другу партију.

У телефонском разговору Талић нам је рекао да је очекивао овакво реаговање и да је онo само доказ онога што је написао у писму.

Бившим колегама поручује да се не баве његовим одласком, већ стањем у странци за које каже да је веома лоше. Талић тврди да на адресу странке свакодневно стижу захтјеви за напуштање ПДП-а, а исто нам је потврдила и сада већ бившa одборница странке у бањалучкој скупштини, Татјана Чичић Оџаковић: "Као и већина чланова једноставно сам иступила из те партије, јер више то нема неког смисла. Не тежи ономе о чему ја имам став и то је то."

Каже да је врх ПДП-а за изборни неуспјех неправедно оптужио Талића и чланове градског одбора, који су остварили исти резултат са више добијених гласова у односу на 2012. годину.

Иако се спекулисало да би нови шеф одборничког клуба и предсједник Градског одбора могао да буде најмлаћи одборник Драшко Станивуковић, којег врх странке наводно срчано подржава - Станивуковић све демантује. Талићев одлазак коментарише ријечима - досадило му да буде опозиција.

Бореновић очекује да до маја радне групе за Бањалуку, Добој, Зворник и Приједор изађу са новим моделом организације градских одбора.