latinica  ћирилица
20/02/2017 |  22:31 ⇒ 22:41 | Аутор: РТРС

АСПЕКТ: Ревизија неприхватљива и доводи БиХ у дубоку кризу (ВИДЕО)

О ревизији пресуде Босне и Херцеговине по тужби против Србије било је ријечи и у емисији Аспект наше Телевизије.
Аспект - Фото: РТРС
АспектФото: РТРС

Власт и опозиција сагласни – ревизија је неприхватљива и доводи БиХ у дубоку кризу. Истовремено представници бошњачких политичара сматрају да је ревизија оправдана и неопходна.

Захтјев за ревизију тужбе у потпуности је неприхватљив! Сама ревизија мање је важна од дерогирања институција БиХ и то је кључни проблем - оцијенио је посланик НДП-а и ПДП у Парламентарној Скупштини БиХ Момчило Новаковић који је рекао да је важно након свега покренути и кривичне пријаве.

Да је ревизија неприхватљива сагласан је и СНСД-ов посланик у Парламентарној Скупштини БиХ Милица Марковић. Каже да Српску највише брине Изетбеговићев непријатељски чин према Србији и српском народу у Босни и Херцеговини.

Божо Љубић из хрватског народног сабора у БиХ сматра да је захтјев Бакира Изетбеговића контроверзан са процедурално-правног али и политичког контекста. Свима је јасно да овај захтјев недвосмислено компликује односе у БиХ али и региону каже Љубић.

Рамиз Салкић потпредсједник СДА бранио је ставове Бакира Изетбеговића. Без икакве сумње и са потпуним консензусом пробошњачких политичких партија ревизија ће бити поднесена и да нико нема право да утиче на њено неподношење, упзорава Салкић. 

Српски политичари закључили су да чак и ако ревизија буде одбијена у Хагу, ствари у БиХ више неће бити исте.

У свему томе, како истичу, Република Српска мора да узме проактивније улогу у БиХ.