latinica  ћирилица
21/02/2017 |  08:51 | Аутор: РТРС

Дивац: Имао сам бољу понуду за Казинса

Владе Дивац, генерални менаџер Сакраменто Кингса, каже да је прије два дана имао бољу понуду за Демаркуса Казинса,
Владе Дивац и Демаркус Казинс - Фото: Getty Images
Владе Дивац и Демаркус КазинсФото: Getty Images

"Гледано из ове перспективе, вјероватно ћемо добити "мање". Имали смо бољу понуду прије два дана, тако кажу агенти. Не желим да откривам детаље, пошто не могу да говорим о процесу јер је он био веома дуг за нас.

"Буги" је напустио Сакраменто протеклог викенда и постао саиграч Ентонија Дејвиса у Њу Орлеанс Пеликансима. Иако је чувени српски центар често истицао да Казинс сигурно остаје, док је Демаркус причао да жели да заврши каријеру у Кингсима , то ипак неће бити случај.

Сакраменто ће трејдом добили Бадија Хилда, Тајрика Еванса и Ленгстона Галовеја, али и два пика на наредним драфтовима, док ће Омри Каспи заједно с Казинсом у Луизијану.

"У сваком случају, морам да радим свој посао, било је вријеме за промјену у организацији и сматрам да је ово најбољи начин за тако нешто. Било је тешко, али побједе почињу тамо гдје су култура и карактер важни. Предстоји нам један од најјачих драфтова у посљедњој диценији, а овај трејд ће нам омогућити да тим добије на "дубини", уједно и да се наш талентовани ростер развија и креће напријед. Захвални смо Демаркусу на свему и желимо му све најбоље и пуно успјеха у Њу Орлеансу. Вјерујем у своју одлуку, вјерујем да морамо да променимо "културу" тима, а све то радимо због навијача. Вјерујем и да ће они то увидјети јер су они најбољи навијачи у лиги, а ми желимо да створимо тим који ће их чинити поноснима", закључио је Дивац.

Демаркус Казинс је у просјеку биљежио 27.8 поена (четврти најбољи учинак у лиги), 10.7 скокова и 4.9 асистенција.

Четири пута Демаркус Казинс је био дио НБА Ол-стара, а са репрезентацијом САД освојио је Мундобаскет у Шпанији и Олимпијске игре у Рио де Жанеиру

Посљедњи рок за трејдове истиче у четвртак, а до тада можемо очекивати још неколико значајних промјена у најјачој лиги свијета.

Извор: Б92