latinica  ћирилица
23/02/2017 |  07:56 | Аутор: РТРС

Топло и вјетровито

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити топло и вјетровито вријеме са олујним ударима у Крајини.
Јагорчевина - Фото: РТРС
ЈагорчевинаФото: РТРС

Током дана биће и сунчаних периода, посебно на сјеверу и истоку, док ће на југу и југозападу бити облачније са слабом пролазном кишом понегдје.

У првом дијелу дана дуваће умјерен југозападни, а поподне појачан вјетар, а у Крајини ће повремено бити олујних удара.

Највиша дневна температура ваздуха од 13 до 18, док ће у вишим предјелима на истоку бити свјежије.

Јутрос у Херцеговини и западним подручјима преовладава претежно облачно, док је у већем дијелу сунчано уз малу до умјерену наоблаку.

Најхладније јутрос је било на Бјелашници гдје су у 7.00 часова измјерена минус четири степена.

На Сокоцу, Вишеграду и Рудом измјерена су минус два степена, у Добоју, на Хан Пијеску, у Гацку, Јајцу и Купресу минус један, у Фочи, Тузли и Билећи нула, у Мркоњић Граду, Новом Граду, Зеници и Санском Мосту један, у Чајничу, Дрвару и Ливну два, у Бијељини, Калиновику и на Иван-седлу три, у Требињу, Широком Бријегу и Зворнику четири, у Кнежеву, Сарајеву, Српцу и Сребреници пет, а у Градишци, Дринићу, Бугојну и Стоцу шест.

У Бањалуци, Мостару и на Мањачи јутрос у 7.00 часова измјерено је седам степени, у Градачцу осам, у Неуму, Рибнику и Крупи на Врбасу девет, Крупи на Уни 10 и у Которо Варошу и Бихаћу 11 степени Целзијусових.

Висина снијега јутрос у 7.00 часова на Хан Пијеску износи 11 центиметара, на Сокоцу шест и у Калиновику један центиметар.

Извор: СРНА