latinica  ћирилица
23/02/2017 |  10:57 ⇒ 11:01 | Аутор: РТРС

Ученици бањалучке Гимназије добровољно дали крв

Велики број ученика бањалучке Гимназије данас је добровољно дао крв у просторијама Завода за трансфузијску медицину Републике Српске.
Бањалучки гимназијалци дали крв - Фото: СРНА
Бањалучки гимназијалци дали крвФото: СРНА

Директор Завода Гордана Гузијан рекла је да Црвени крст у сарадњи са овом установом два пута годишње организује акције добровољног давања крви у којој учестувују ученици 11 бањалучких средњих школа.

"Захваљујемо Црвеном крсту на сарадњи, као и ђацима Гимназије који су се данас одазвали у великом броју", истакла је Гузијанова.

Професор у бањалучкој Гимназији Татјана Рогић изразила је наду да ће ученици и након завршетка школе наставити да показују ову врсту зрелости и хуманости.

"Данас је дошло више од 170 ученика са жељом да дарује крв", навела је Рогићева.

Ученица Гимназије Дајана Зубић рекла је да се радо одазвала акцији, да је њен отац добровољни давалац крви и да слиједи његов примјер.

Завод за трансфузијску медицину са својим трансфузиолошким службама у 10 градова Српске, обавља дјелатност прикупљања, процесирања, тестирања, припреме, чувања, издавања и дистрибуције крви и крвних компоненти намијењених за трансфузиолошке потребе становништва.

Добровољни давалац крви може бити свака здрава особа у доби од 18 до 65 година, саопштено је из Завода за трансфузијску медицину Српске.

Извор: СРНА