latinica  ћирилица
23/02/2017 |  11:44 ⇒ 19:19 | Аутор: РТРС

Руни одлази у Кину?

Агент фудбалера Манчестер јунајтеда Вејна Рунија налази се у Кини гдје покушава да обезбиједи уговор најбољем стрелцу у историји Јунајтеда, пренијели су данас британски медији.
Вејн Руни (Фото: thesun.co.uk) -
Вејн Руни (Фото: thesun.co.uk)

Агент Пол Стретфорд налази се у Кини, али нема гаранција да ће постићи договор о трансферу прије него што се заврши прелазни рок у тој земљи, 28. фебруара.

Како је пренео Би-Би-Си, чињеница да је Стретфорд у Кини, јасно показује да тренер Јунајтеда Жозе Морињо пушта Рунија да оде са Олд Трафорда. Ако 31-годишњи Руни не напусти клуб овог мјесеца, готово сигурно ће отићи на љето.

Капитен Енглеске је изгубио мјесто у првом тиму откако је Морињо преузео Јунајтед. Он је од 17. децембра био стартер у само три утакмице, а недавно је рекао да осим Јунајтеда и Евертона неће играти ни за један други клуб у Енглеској.

Руни је упознат са интересовањем појединих кинеских клубова, али не зна са којима преговара његов агент.

Медији су навели да се ради о Пекинг Гуану, али извор Би-Би-Си навео је да тај клуб није заинтересован за Рунија. Због ограниченог броја странаца у екипи, вјероватније опције за Рунија су Дјангсу Сунинг и Тјенцин.

Тренер Тјенцина Фабио Канаваро рекао је, међутим, да преговори о доласку Рунија нису напредовали.

Руни је раније изјавио да жели да остане у клубу док му не истекне уговор 2019. године, али би због мале минутаже могао да промијени одлуку.

Он је 2004. године као 18-годишњак дошао у Манчестер јунајтед, а до сада је одиграо 549 утакмица и постигао рекордних 250 голова. Освојио је пет шампионских титула, Лигу шампиона, свјетско клупско првенство, четири Комјунити Шилда, два Лига купа и ФА куп.

Извор: БЕТА