latinica  ћирилица
23/02/2017 |  12:58 ⇒ 14:35 | Аутор: РТРС

Црнадак: Писмо стигло у Међународни суд правде у Хагу

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак рекао је данас да је у Међународни суд правде у Хагу стигло писмо које је упутио поводом подношења бошњачког захтјева за ревизију пресуде по тужби против Србије.
Игор Црнадак - Фото: СРНА
Игор ЦрнадакФото: СРНА

Он је истакао да нема ништа ново да саопшти када је ријеч о амбасадору БиХ у Хагу Мирсади Чолаковић која, према инструкцији бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића, није доставила писмо министра иностраних послова БиХ које је било у затвореној коверти упућено Међународном суду правде у Хагу.

- Ја и ПДП, у којем сам потпредсједник, желимо мир и стабилност у региону, економске реформе, борбу против корупције, брзи европски пут БиХ. Највећи смо заговорници за то, али нећемо дозволити никоме да нам одузима наша права и надлежности која нам припадају - рекао је Црнадак на конференцији за новинаре у Сарајеву.

Црнадак очекује да се све у БиХ рјешава у институцијама и да се више не дешава да се институције узурпирају и приватизују.

Бошњачки члан Предсједништва Бакир Изетбеговић наложио је амбасадору БиХ у Хагу Мирсади Чолаковић да не прослиједи писмо које је Црнадак упутио Међународном суду правде, у којем се истиче да је Изетбеговићева одлука о покретању ревизије пресуде против Србије донесена изван институција БиХ и да због тога није правоснажна.

Извор: СРНА