latinica  ћирилица
23/02/2017 |  14:35 ⇒ 21:01 | Аутор: РТРС

У петак обилна киша, крајем дана снијег

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује наоблачење са обилном кишом, која ће крајем дана прећи у снијег, прво у вишим, а током ноћи и у нижим крајевима.

Слаба киша ујутро ће понегдје падати у Херцеговини и на крајњем југозападу гдје се очекује облачније вријеме, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током пријеподнева доћи ће до постепено јачег наоблачења са сјеверозапада гдје ће почети да пада киша, обилнија на западу и сјеверу, а у ноћи у Херцеговини и на истоку.

Крајем дана и током ноћи киша ће уз захлађење прећи у снијег, прво у планинама, а до наредног јутра снијега и сусњежице мјестимично може бити и у нижим крајевима.

Дуваће умјерен до јак југо, у Крајини и Херцеговини уз олујне ударе. Крајем дана вјетар ће слабити и постепено скренути на сјеверни.

Јутарња температура ваздуха од пет до 11, а највиша дневна од 12 до 19 степени Целзијусових. Увече ће услиједити захлађење.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, у већини крајева сутра се очекује између 20 и 50 литара падавина по метру квадратном, а у Херцеговини и западним подручјима од 30 до 70 литара по метру квадратном.

Данас у већини крајева преовладава сунчано вријеме, а у Херцеговини и западним подручјима претежно облачно.

Највиша температура у 13.00 часова данас измјерена је у Добоју - 20 степени, док је у Бањалуци, Бијељини и Зворнику било 19.