latinica  ћирилица
23/02/2017 |  16:19 ⇒ 24/02/2017 | 08:35 | Аутор: РТРС

Додик: Изетбеговић је одлучио да направи тоталну кризу, највећу штету имаће БиХ (ВИДЕО)

Данашња дешавања у Предсједништву БиХ-а јасно су показала да није донесена одлука о покретању ревизије, поручује предсједник Републике Српске Милорад Додик.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Изетбеговић је одлучио да направи тоталну кризу, али мора бити свјестан да не постоје формално- правни основи за покретање ревизије, каже Додик.

Изетбеговић је изазвао кризу у БиХ за коју се толико залаже, рекао је Додик и изразио увјерење да ће из те кризе највећу штету претрпјети БиХ, из које неће моћи дуго да изађе.

"Без обзира на разлоге Изетбеговића, јасно је да он улази и уводи нову праксу понашања у заједничким Институцијама БиХ и сада они који из Републике Српске говоре о томе како се не треба понашати, овако или онако, сада им је јасно да Изетбеговић не оклијева да изађе из свих институција и система онда када њему то одговара", напомиње Додик.

Предсједник Српске је додао да је ово сасвим нови слијед догађаја.

"Што се саме ревизије тиче све је потуно јасно, ја сам увјерен да је Бакир Изетбеговић изазвао такву кризу у БиХ која се дуго неће ријешити и највише ће штете имати БиХ за коју се он залаже. Његова прича о геноциду и агресији је потпуна лаж, не могу Срби из Републике Српске и Федерације и истјерани из Сарајева бити агресори, нити је почињен геноцид онако како он замишља", изјавио је Додик.

Српска мора сачувати јединство у овом важном тренутку, поручио је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

"Република Српска мора остати јединствена у овоме и јединство морамо градити искључиво у чињеници да нам је савршено јасно да су стално присутни напори Бошњака Муслимана из Сарајева да начине штету Србима у цијелини, поготово Републици Српској", закључио је Додик.