latinica  ћирилица
23/02/2017 |  16:59 | Аутор: РТРС

Савчић: Неприхватљиво цртање нових карата на штету Српске

Предсједник Борачке организације Републике Српске /БОРС/ Миломир Савчић изјавио је данас да нема прекрајања граница у БиХ и да је неприхватљиво цртање нових карата на штету Републике Српске и српског народа.
Миломир Савчић - Фото: СРНА
Миломир СавчићФото: СРНА

"Препоручујем свима у БиХ да не дирају Дејтонски споразум и дејтонске мапе", рекао је Савчић Срни у мјесту Гнионица у општини Вукосавље гдје је присуствовао освештању споменика погинулим борцима Војске Републике Српске.

Савчић је истакао да ова генерација становника Републике Српске и Федерације БиХ није спремна отворити и мирно ријешити питање граница, због чега су бесмислени и опасни захтјеви политичара из хрватског народа за стварање трећег ентитета у који би, на штету Републике Српске, ушли Брод, Дервента, Модрича и Вукосавље, општине у Републици Српској.

Он је упозорио да историја подсјећа да су се границе на овим просторима увијек прекрајале крвљу.

Савчић је позвао све у БиХ да то морају имати на уму и схватити да тренутно не постоје мирне опције за прекрајање граница успостављених Дејтонским мировним споразумом.

"Мој став и став БОРС-а је да се не дирају границе и да се сачува тешко стечени мир на овим просторима", закључио је Савчић.

У мјесту Гнионица у општини Вукосавље данас је освештан споменик за 12 бораца Војске Републике Српске погинулих у одбрамбено-отаџбинском рату од 1992. до 1995. године.

Извор: СРНА