latinica  ћирилица
23/02/2017 |  18:34 ⇒ 21:00 | Аутор: РТРС

Сајам у Београду- Српска представила своју туристичку понуду (ВИДЕО/ФОТО)

У Београду је отворен 39. Међународни сајам туризма који је окупио више од 1.100 излагача из 56 земаља. Богату туристичку понуду представља и Република Српска.
Сајам туризма - штанд РС - Фото: РТРС
Сајам туризма - штанд РСФото: РТРС

У Српској је прошле године забиљежено повећање ноћења за 14%, а страних гостију за 29%. Сајам је шанса за наставак добре сарадње са регионом.

„Радимо на пројекту Националног парка Дрина, и то сигурно ће дати још један позитиван импулс да тај производ Дрине упакујемо заједно и да понудимо га, да кажемо, широј туристичкој конзумацији“, изјавио је Предраг Глухаковић министар трговине и туризма Републике Српске.

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић истиче да постоји велики интерес да се подржи туристичка активност Републике Српске.

“То је прилика да омогућимо људима да виде и друге, да кажем, сегменте живота, као што је привреда Републике Српске, њена индустрија и да на тај начин развијемо интерес и омогућимо шири облик сарадње са другима.“

У организацији Представништва Српске у Србији и Туристичке организације РС, Српска се представља најбољим што има. Овогодишњи наступ уз потенцијале, представља и културу и традицију, чувену гастрономску понуду, произвођаче хране и пића.

„Представиће се 26 локалних туристичких организација, хотелијери са Јахорине и бројни хотелијери из хотела цијеле Републике Српске, бројне туристичке агенције које се баве рецептивним туризмом, ту су сви представници наших бања, представници националних паркова...“, истиче директорка Туристичке организације Републике Српске Нада Јовановић.

Захвалница Драгану Новаковићу

У оквиру Сајма туризма представљени су спортско-туристички пројекти омладинских фудбалских кампова које Фудбалски клуб "Црвена звезда" са партнерима организује дужи низ година. Најдужу традицију има камп на Јахорини, који ће бити одржан девети пут, а за допринос у реализацији овог пројекта пригодне захвалнице су уручене, између осталог, и министру Глухаковићу и уреднику Спортске редакције РТРС, Драгану Новаковићу.