latinica  ћирилица
24/02/2017 |  07:47 ⇒ 07:48 | Аутор: РТРС

Возачи опрез - јаки удари вјетра на више подручја

Ауто-мото савез Републике Српске упозорио је јутрос возаче на повремено јаке ударе вјетра на подручју Мркоњић Града и Источног Сарајева, као и у већем дијелу Федерације БиХ.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

На подручју Федерације БиХ јачих удара вјетра има на подручју Сарајева, Томиславграда, Босанског Грахова, те на дионицама Гламоч-Млиниште, Коњиц-Дрежница и Прозор-Јабланица.

Магла смањује видљивост на дионицама Купрес-Шуица и Прилука-Гламоч.

Одрони су учестали на путним правцима Карановац-Кнежево, Карановац-Црна Ријека-Мркоњић Град, Сарајево-Фоча, Фоча-Шћепан Поље, Вишеград-Устипрача-Рогатица и Вишеград-Бродар-Рудо.

Одрона има на дионицама Јајце-Црна Ријека, Горњи Вакуф-Прозор, Србљани-Босанска Крупа, Бугојно-Нови Травник-Невић Поље-Каоник и Травник-Кнежево.

Почели су радови на санацији коловоза на дионици магистралног пута Приједор-Шарговац. Радови ће трајати наредних 20 дана. Саобраћај је регулисан привременом сигнализацијом.

На ауто-путевима Бањалука-Градишка и Прњавор-Добој саобраћај се одвија без застоја, по сувом коловозу.

Петља "Маховљани" затворена је за саобраћај због изградње вијадукта на ауто-путу Бањалука-Добој, а возачима се препоручује да користе петљу "Александровац".

Због изградње вијадукта на дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице на локалитету Маховљанске петље од 23.00 до 5.00 часова долазиће до обустава саобраћаја у максималном трајању до пола сата, највише четири пута током овог периода.

С циљем безбједног одвијања саобраћаја на ауто-путу "9. јануар" Прњавор-Добој, успостављен је посебан режим саобраћаја који је регулисан привременом сигнализацијом.

Измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Клашнице један-Прњавор због регулисања улаза и излаза на магистрални пут механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Прњавор. Измјене саобраћаја због изградње ауто-пута су и на регионалном путу Прњавор-Станари.

Због изласка механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој, измијењен је режим саобраћаја на регионалном путу Прњавор-Станари код Прњаворске петље. Измјене у одвијању саобраћаја планиране су до краја године.

Настављени су и радови на санацији клизишта на истом магистралном путу на подручју Мјесне заједнице Ада, због чега је измијењен режим саобраћаја у дужини од 150 метара.

На подручју дистрикта Брчко у току је изградња обилазнице због чега је измијењен саобраћај на магистралном путу Брчко-Лончари у насељу Горице. Предвиђено је да радови трају до 26. јуна.

Радови се изводе и на путним правцима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево и Укрина-Вијака у Вијачанима.

Због бушења и минирања терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб долази до повремене обуставе саобраћаја у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На магистралном пута Брод на Дрини-Шћепан Поље /граница БиХ и Црне Горе/ и даље је забрањен саобраћај за возила чија укупна маса прелази 16 тона, те на регионалном путу Братунац три-Дрињача за теретна возила укупне масе веће од три и по тоне и за аутобусе класе М3, осим за аутобусе "Дринатранс" из Зворника.

На граничним прелазима нема дужих задржавања. И даље су актуелни радови на граничним прелазима Брод-Славонски Брод и Орашје-Жупања на подручју Хрватске, па се на овим прелазима током дана саобраћа успорено.

Из АМС возачима на свим путним правцима савјетују опрезну вожњу прилагођену стању и условима на путу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

Извор: Срна