latinica  ћирилица
24/02/2017 |  12:20 ⇒ 12:44 | Аутор: РТРС

Хор Министарства одбране и Војске Србије наступио у Москви

Дио Мјешовитог хора Министарства одбране и Војске Србије наступио је у Кремаљском дворцу у Москви на свечаности поводом обиљежавања Дана заштитника отаџбине.
Са наступа Хора (фото: Министарство одбране РС) - Фото: РТС
Са наступа Хора (фото: Министарство одбране РС)Фото: РТС

На свечаности су, уз српски војни хор, гостовали и војни хорови из Кине и Казахстана, који су пјевали руске композиције, док је хор из Србије извео композицију "Подмосковске вечери", саопштило је Министарство одбране.

Звијезда вечери синоћ је био Ансамбл Руске армије "Александров" који је наступио у новом саставу оформљеном након трагедије пада авиона руског Министарства одбране, када је настрадало 92 путника, међу којима 64 члана Ансамбла.

Свечаности су присуствовали предсједник Русије Владимир Путин, министар одбране генерал армије Сергеј Шојгу, државно и војно руководство, ветерани и страни и домаћи гости.

Чланови Мешовитог хора Министарства одбране и Војске Србије, заједно са колегама из осталих гостујућих војних хорова, присуствоваће данас церемонији полагања вијенаца трагично настрадалом генералу Александрову.

Поподне ће војни хорови одржати заједнички концерт у згради Ансамбла Руске армије "Александров", а под диригентском палицом маестра Павла Медаковића, српски војни хор извешће композиције "Тамо далеко" и "Ој Србијо, мила мати".

Извор: Танјуг