latinica  ћирилица
24/02/2017 |  15:12 ⇒ 17:21 | Аутор: РТРС

Бијељина: Ускоро нова аутобуска станица (ВИДЕО)

Бијељина би коначно требала да добије нову аутобуску станицу. Градска управа већ је извршила експропријацију шест станова на старој жељезничкој станици и измјестила складиште.
Аутобуска станица Бијељина - Фото: РТРС
Аутобуска станица БијељинаФото: РТРС

Припремни радови су завршени на старој жељезничкој станици гдје би требала да се гради нова аутобуска станица. Постоји сагласност да Влада Републике Српске уступи Граду Бијељина простор на коме се налази стара жељезничка станица да би се ту изградила аутобуска станица, а то ће бити учињено чим се власништво над земљиштем, са Србије, преведе на Републику Српску.

Иако се о пројекту нове аутобуске станице у Бијељини прича више од деценију, нажалост он још није реализован. Разлог је што стара жељезничка станица није укњижена на Републику Српску, након чега би могла бити уступљена граду Бијељина, каже министар саобраћај и веза Неђо Трнинић.

"Јер је тек скоро Влада Србије донијела одлуку о уступању власништва и чим се заврши укњижба ми ћемо уступити тај простор за изградњу аутобуске станице", додао је Трнинић.

Измјештање аутобуске станице дио је стратегије развоја града. Пројекат је већ деценију, због неријешених имовинско-правних односа "мртво слово на папиру". Градоначелник Бијељине Мићо Мићић увјерава да то неће и остати.

''То је пројекат који ће ићи мало касније, али ће ићи сигурно и ту неће бити никаквих проблема", истакао је Мићић.

У цијелој причи питаће се и предузеће "Семберија транспорт" које је власник постојеће аутобуске станице. Каква ће бити цијена ове локације, колико ће градска управа на крају издвојити новца, остаје отворено питање.

"Сад је све ствар договора пошто је ова аутобуска станица наше власништво, и земљиште и дјелатност. Град може да прави другу аутобуску станицу уколико имају интереса и уколико желе. Али уколико се не договоримо ми одавде не идемо", нагласио је власник предузећа "Семберија транспорт", Пантелија Митровић.

Градска управа је са "Жељезницама Србије" раније договорила да се поред нове аутобуске станице гради и нова жељезничка станица, за шта је обезбијеђена и финансијска гаранција од 400 000 марака.